Hej igen!

Hallå! Jag har inte bloggat på ett tag ju. Måste bättras på. Har inte ens några bilder. 
Vi drar en liten sammanfattning från instagram: 
 
 
 
 
Sjungit i skolan. 
 
 
Ätit retro-mint. 
 
 
Sett på Fleetwood Mac. De var så himla bra. Så synd med beskedet att John McVie har fått cancer. Hatar cancer. 
 
Nu har jag höstlov och det firas med att bli jättesjuk... I lördags hade jag planer, men hos Claes blev jag på drygt 2 timmar JÄTTEsjuk. Helt plötsligt låg jag däckad i fåtöljen. Jag hade med säkerhet 39 grader, knappast mindre. Jag var en levande död. Så jag fick gå hem. Det var så trist. Den natten feberdrömde jag att jag konstruerade ett zombiespel, och ALLT var tvungen att vara perfekt. Fick repetera massvis med saker, leta efter de perfekta karaktärerna, kombinationerna osvosv. När jag vaknade och sedan somnade om fortsatte det! Det är det värsta med att vara sjuk, nätterna. Hugaligen. 
Idag försöker jag, trots dunkande huvudvärk och att jag är inkapabel till att prata eller tänka ordentligt, skriva min psykologiuppsats som ska vara klar nästa tisdag... Den ska vara jääättelång och korrekt med källor, inledning, innehållsförteckning osv.. Jag har redan märkt typ 100 stavfel och att jag skrivit saker helt fel. Känns inte så stabilt. Adjö. 
 

Tacksam

Jag har insett mer och mer hur jag ändrat mina tankemönster och hur mycket bättre jag mår nu. 
 
För några månader sen kunde jag sitta still i timtal utan att knappt märka det. Jag kände inte ens igen mig själv. Det var som att någon annan börjat leva i min kropp. Det kändes så ovant och läskigt. När jag tittade in i mig själv såg jag bara svart. En oändligt stor yta där det bara var svart. Jag saknade färgerna jag kände igen mig i. 
Jag var alltid trött, okoncentrerad, tänkte aldrig, och det hände att jag inte kom inte upp ur sängen. Bara låg där, märkte det knappt. Och det kändes som om allting svek mig, och så dog Freja. Hon som la sig bredvid och visade närhet när man behövde det. Nu var även det borta.  
 
Efter en tid tog jag mig till en psykolog och fick påbörja KBT. Det visade sig att jag led av depression och svår ångest. Jag fick höra orsaker till vad som fått mig att bli sämre. Saker blev mycket klarare. Någon sa till mig vad som gått snett och vad jag ska göra för att det ska bli rätt. Jag gjorde hemläxor, tog reda på mina kognitiva förvrängningar och jobbade ordentligt på allt vi gått igenom på "mötena." Gradvis kände jag hur jag mådde bättre. 
 
Nu känner jag hur långt jag kommit och hur hälsosam jag blivit. Det är en himla bra känsla. Färgerna börja komma tillbaka och jag är pigg och glad, jag orkar till och med vara social. Det trodde jag ärligt talat inte att jag någonsin skulle orka igen. 
 
För bara någon månad sen kunde jag inte handla, inte åka buss, jag kunde inte stå utan att känna det som att benen försvann. Jag darrade, hade en enorm tyngd över bröstet, det stack i fingrarna. Idag kan jag åka buss och handla. Ibland går det sämre, men jag kan göra det själv utan problem. Jag kan stå själv i kön, behöver inte be den bredvid betala. Jag har inte haft panikångest på över en månad. Det är så jävla jävla skönt. 
 
Jag har insett hur tacksam jag ska vara över allt jag har. Jag har bra förutsättningar och jag är bra, smart och tacksam för att jag lever i min kropp. Allt jag gått igenom kan bara göra mig starkare. Heja mig! 

Helgen

Hej!
Helgen var jättebra. Oliver är perfekt. Och han är min kusin! 
När Eva, Ingo och Oliver kommit åt vi middag och pratade. 
I lördags åkte vi till stan och åt lunch på Kalles och handlade lite till middagen. Oliver sov ganska mycket under tiden så han skrek en del under kvällen. Det var så fint att gå där och trösta sin lillkusin. Han är egentligen strax över 3 veckor för att man ska räkna från beräknat födelsedatum, så han är väääldigt liten. 
Helgen gick väldigt fort och på söndagförmiddag åkte de tillbaka till Härnösand... Men på eftermiddagen var vi barnvakt åt Theo och Seline. Vi hade pysselverkstad och spelade Mario Kart. Höstmys. 
 
Och helt plötsligt var det tisdag?? Fanns ens igår? Dagen bara försvann. Jag har gått i skolan länge idag men känner mig pigg och fräsch ändå. Alldeles snart ska jag gå över gatan till gymmet. Man kan ju knappast komma med ursäkter när man bor granne med sitt gym.. Det känns skönt! Jag gjorde förresten "functional training" i fredags och J Ä V L A R vilken träningsvärk!! Jag kunde knappt gå i lördags! 
 

Onsdagslista

Vad har du på dig?


Jeans, linne och cardigan. Vädligt alldaglig.

Hur mår du?

Bra. Trött i kroppen men i övrigt är jag motiverad, väldigt stel i musklerna, och sugen på att lära mig något.

Vad önskar du just nu?

Att jag kan hålla motivationen uppe så jag både orkar träna och prestera bra i skolan. 

Vad ska du göra imorgon?

Jag ska gå i skolan och få sluta 14.30 istället för 16.20. Börja på God Only Knows i sångensemblen. Gymmet blev inställt, så jag ska åka hem och plugga till psykologiprovet nästa vecka. Så ska jag städa mitt rum!

Och på fredag?
Då kommer min moster, hennes man och min nya kusin! Det är så spännande när man träffar en ny släkting för första gången. Åååååh. 

Vad grät du senast åt?
Att jag inte får gå på Foals för att jag fyller 18 typ tre veckor senare. Det är så himla dåligt och jag är så arg och ledsen!! Jag vill se mitt favoritband! Och saken blir inte bättre för att så många ska dit. Om de bara hade flyttet fram den TRE VECKOR hade jag varit lyckligast i världen. Jag gråter typ varannan dag pga detta. 

Senaste köp?

Tuggummi och riskakor

Vad läser du just nu?
Försöker läsa den andra boken ur hungerspelen. Kommer aldrig igenom den, det här är mitt fjärde försök. Jag vet inte varför det är så men nu har jag bestämt mig att jag ska läsa ut den även om den är seg eftersom jag äger alla tre. 

Senast sedda film?
Youth In Revolt 

Senast 3 inkomna sms?

Jepp!
Vi är redan där
Närå, står och väntar vid övergångsstället till parkeringen

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
En emoji-tummen-upp.

Vart vill du åka just nu?

USA. England. Frankrike. Egypten. Vill se kultur och åka i Sahara.

Dagens bästa.
Mitt mail från engelskaläraren!!! Lätt


-

Hej hopp!
Har varit i skolan idag och bla repat till gymnasiearbetet och fått A på mitt tal! Så skönt!! Har känt mig sliten och bitter men jag hoppas ingen uppfattade mig så... Det var tänkt att jag skulle öva lite mer på min gitarrläxa men jag är sjukt kall om händerna och spelade bas hela repet, och mina fingrar är inte på g.. Har knappt något annat plugg vilket är jättejätteskönt så jag ska nog läsa och kolla på några avsnitt Pretty Little Liars kanske. Känner mig trött i kroppen trots att jag inte tränat varken denna vecka eller förra pga förkyldning, vill ta mig ut och springa men det känns verkligen som att jag får ångra det.. och jag ska till gymmet imorgon. Känns som att jag sviker mig själv lite men jag tror det största anledningen att jag vill träna är för att min mage är sjukt uppblåst och jag har inte ätit så jättebra kanske.. Därför ska jag resten av veckan skippa bröd etc så jag inte behöver genomlida magkatarr.. Det är fruktansvärt. Borde egentligen aldrig äta bröd eftersom jag får så ont men det är så gott.. Men hela jag känns uppblåst.
Nu är mitt kaffe klart. Så skönt. Inga högre krav resten av dagen. Hejdå!  

Oktober

Igår var det måndag och efter skolan hamnade jag hos Claes och kollade på stand-up, spelreviews, åt mat och spelade minecraft. Att gå hem till någon sådär har jag nog inte gjort sen mellanstadiet. Jag behövde varken plugga eller stressa. 
Inatt har jag sovit bättre än väntat och var effektiv på psykologin. Jag vill lära mig mycket om allting ungefär och vill plugga. Helt plötsligt är jag klar med allt innan det ens behöver vara klart och jag har ändrat och förbättrat och hoppas det ger något himla resultat med det otroligt dåliga betygssystemet. 
Saker jag måste förbättra dock: fokusera på sånglektion. Har den om en halvtimme. Jag är aldrig så koncentrerad, vet inte varför, och det känns så ansvarslöst och nonchalant mot läraren. Hoppas hon inte tycker så för jag vet inte vad problemet är. Har jag tappat intresset? Ibland tar jag helt fel toner och flummar bara. Är dålig på att säga vad jag tycker och vad som är rätt för mig. Jag tappar det mer och mer. Blir typ nersprungen av alla andra. Nu ska jag gå. Hejdå! 

RSS 2.0